Test na nietolerancję pokarmową

Test na nietolerancję pokarmową

Jeżeli negatywnie reagują Państwo na spożywane pokarmy bądź występują u Was którekolwiek z poniższych, niepokojących objawów:

  • wzdęcia po jedzeniu,
  • bezsenność,
  • bóle głowy niewiadomego pochodzenia,
  • zmęczenie o określonej, zazwyczaj tej samej porze dnia,

być może cierpicie na nietolerancję pokarmową, która co prawda nie stanowi bezpośredniego zagrożenia życia, lecz może być przyczyną rozmaitych stanów chorobowych, jak np.:

  • reumatyzm,
  • bóle migrenowe,
  • nadwaga,
  • łuszczyca i atopowe zapalenie skóry,
  • astma alergiczna,
  • chroniczne zmęczenie,
  • zespół jelita drażliwego,
  • częste infekcje i obniżenie odporności.

Ponadto osoby z nietolerancją pokarmową bardzo często miewają obniżoną koncentrację, stany letargu oraz ogólnego złego samopoczucia. Według niektórych szacunków, aż 45% ogólnej populacji cierpi na utajoną (opóźnioną) alergię pokarmową, niejednokrotnie o tym nie wiedząc.

Food Detective™

Mając powyższe na uwadze mamy dla Państwa doskonały, pierwszy na świecie, szybki i wiarygodny test na nietolerancję pokarmową do samodzielnego wykonania – Food Detective™!

Food Detective™ to niezwykle proste w wykonaniu badanie, które pozwoli potwierdzić lub wykluczyć ewentualną nietolerancję pokarmową. Test ten został stworzony w taki sposób, iż mogą z niego śmiało korzystać zarówno lekarze czy specjaliści dietetycy, jak i osoby prywatne. Jest on nie tylko łatwy w użyciu ale, przede wszystkim, bezpieczny oraz dokładny, a samo jego przeprowadzenie nie wymaga specjalistycznego sprzętu i trwa zaledwie 40 minut. Wszystko czego będą Państwo potrzebować do przeprowadzenia testu znajduje się w jego opakowaniu.

W jaki sposób działa Food Detective™?

Food Detective™ wykrywa pokarmy, które wytwarzają w naszym organizmie przeciwciała pokarmowo-specyficzne IgG, jakie są częstym powodem objawów nietolerancji pokarmowej.

Jakie pokarmy można zbadać przy użyciu testu Food Detective™?

Proponowany przez nas test pozwala na zbadanie niemal wszystkich pokarmów spożywanych przez człowieka. W szczególności:

Warzywa: brokuły, kapusta, marchew, por, ziemniaki, seler, ogórek, papryka.

Ziarna: owies, pszenica, ryż, kukurydza, żyto, pszenica Durum, gluten.

Orzechy/Fasole: migdały, orzechy brazylijskie, orzechy włoskie, nerkowce, mieszaniny roślin strączkowych, ziarna soi, kakao.

Mięso: drób, jagnięcina, wołowina, wieprzowina.

Ryby: mieszanina ryb białych, mieszanina ryb słodkowodnych, tuńczyk, mieszanina skorupiaków.

Owoce: jabłko, pomidor, czarna porzeczka, pomarańcza, cytryna, grejpfrut, truskawka, melon.

Inne: jaja, mleko krowie, herbata, imbir, czosnek, grzyby, drożdże, oliwki.

Jak wygląda badanie?

Z opuszka palca pobiera się niewielką próbkę krwi, po czym rozcieńcza się ją i zakrapla na tackę reakcyjną. Tacka służąca do badania wyposażona jest w pola nasączone wyciągiem z białek poszczególnych pokarmów. Następnie, używając odpowiednich odczynników sprawdza się obecność przeciwciał pokarmowych. O ich obecności informuje pojawienie się niebieskich punktów na tacy. Porównanie wyniku z załączonym planem rozmieszczenia próbek danych pokarmów pozwala na określenie tych, na które nasz organizm źle reaguje.

Zalety testu laboratoryjnego Food Detective™:

  • Pierwszy tego typu produkt na polskim i światowym rynku
  • Stosowany w praktyce lekarskiej
  • Wynik już w 40 minut
  • Prostota i bezpieczeństwo użycia
  • Wykrywa aż 59 alergenów pokarmowych